top of page

Skleněné paradigma

Centrum sklářského umění a „Nadace Josefa Viewegha Sklářská huť František“ si Vás dovolují pozvat na výstavu studentů ateliéru Design skla z Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně s názvem:

,,Skleněné paradigmata,,

Slavnostní zahájení výstavy proběhne ve čtvrtek 15. října od 17:30ti hodin v Centru sklářského umění, Huti František v Sázavě. Výstava potrvá do 15.11.2015.

KONTAKT: Centrum sklářského umění Huť František v Sázavě CESTY SKLA, o.p.s. Na Kácku 218 285 06 Sázava

Otvírací doba: Úterý- Neděle: 10:00-18:00

V prostoru galerie Huti František v Centru sklářského umění v Sázavě studenti ateliéru Design skla představili projekt pod názvem Skleněné paradigma.

Paradigma je společný názor vědy v určitém období založený na určité struktuře představ, hodnot a postupů. Paradigmata přetrvávají, ale při vysvětlení části reality se názor mění a v průběhu času se ke stávajícím přidávají nová.

Ve svých dílech studenti zpracovávají témata jako jsou: Stabilní nestabilita, Proměna, Rodinné stříbro nebo Stopa. Ke každému tématu studenti přistupují s jinou zkušeností se sklem a vkládají jak do materiálu tak do zvoleného tématu paradigmata. Ačkoliv je divákovi ponecháván výrazný prostor pro vlastní interpretaci, nelze ignorovat pocit silného vztahu studentů nejen k jednotlivým projektům, ale zejména k jejich vzájemné interakci a spolupráci na ateliéru. Zároveň se instalace díky průhledům přes skleněné stěny galerie rozšiřuje i za hranici výstavního prostoru. Neustále se měnící denní světelné podmínky v galerii sklu propůjčují pokaždé jiné barevné vlastnosti a tím i nové momenty interpretace. Studenti se v práci se sklem neomezují na klasické sklářské techniky, ale rozvíjejí je vlastním inovativním způsobem. Vzniklá umělecká díla akcentují společenská a kulturní specifika současnosti.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page