top of page

"Kopna" Valner Glass s.r.o

Vážení přátelé, rádi bychom Vám představili novou sérii váz / Dear friends we would like to introduce you a new series of vases.

Váza "Kopna" - varianta č. 1 Návrh: David Valner Realizace: Valner Glass s.r.o. Fotografie: Tereza Ondrušková (www.terezaondruskova.com)

Tak zvaná „kopna“ je ve sklářské terminologii název pro přebytečný technologický okraj v horní části dutého objektu, který je v běžné produkci ručně foukaného skla do formy třeba odstranit. V tomto případě je však záměrně ponechána a naopak tvoří dominantní tvarový prvek vázy. Na rozdíl od dřevěnou formou jasně dané proporce spodní části není „kopna“ nikdy stejného tvaru, čímž se podtrhuje výroba klasickým ručním způsobem a každý vyrobený kus se tak stává tvarově jedinečným. Obě části vázy jsou od sebe odděleny a následně znovu spojeny pomocí malých, ale silných magnetů. Objekt má tedy variabilní užití od solitéru do interiéru přes dózu, funkční vázu pro větší kytice, nebo naopak pro jednu květinu s dlouhým stonkem.

Další barevné varianty připravujeme.

_______________________________________________

Vase "Cap" Design: David Valner Realization: Valner Glass Ltd. Photo: Tereza Ondrušková (www.terezaondruskova.com)

The so-called "cap" is the name for excess technological edge in the upper part of the hollow object, which is in the conventional production of blown glass removed. In this case it is intentionally preserved as the dominant element of the vases. There is a difference between the lower part of the vase which is blown into wooden form and has an identical shape and the upper part - the "cap"- shape of which is always different. Therefore each vase is an unique piece. Both parts are separated and then re-connected by small but powerful magnets. The vase has a variable use - as a solitaire in the interior: the jar, vase for larger bouquets or for a single long-stemmed flower.

Other colour options coming soon.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page